MEDVEDEV PRETI SINERU: Otkrio šta ga motiviše pred težak duel, pa pomenuo Đokovića

Novosti online 08. 07. 2024. u 08:38

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale nakon što mu je Grigor Dimitrov predao meč osmine finala Vimbldona, a sada je govorio o meču protiv Janika Sinera koji ga očekuje.

FOTO: Tanjug/AP

Na samom početku, Medvedev je rekao da uvek bolje igra protiv igrača kada su oni broj jedan, ali bez obzira na to, smatra da će biti izuzetno teško.

 - Nikada nismo igrali otkako je on postao broj jedan, a ja igram bolje protiv takvih tenisera. Sada bolje igra i manje greši. Kada je Janik stigao na tur, ceo svet je bio malo iznenađen. Ne zbog jačine njegovih udaraca, nego zbog brzine kretanja i snage kojom udara lopticu sa svih pozicija na terenu. Tada je mnogo grešio i zato često gubio. Čim je smanjio broj grešaka, postalo je mnogo teže pobediti ga. Ne samo za mene. Zato je postao prvi na svetu. Ali ja sam uspešniji protiv tenisera koji su broj 1, tako kaže statistika. Videćemo koliko će mi to pomoći protiv Janika - počeo je Medvedev.

Dodao je i da servis može biti presudan, pa podsetio i na jedan podatak koji se tiče Đokovića.

– Ko uspe da dobro servira, taj će imati prednost. Rodžer i Novak su me uvek impresionirali servisom jer ne udaraju 230 kilometara na sat, ali su neverovatno precizni i oštri. Jako je teško uzeti im brejk. Zato su ovde toliko puta i pobeđivali. Tako me je i Alkaraz ovde pobedio prošle godine. Moram dobro da serviram protiv Sinera - nastavio je ruski teniser.

Prokomentarisao je činjenicu što je bez borbe prošao u četvrtfinale.

– Više volim da pobedim nego da mi se neko preda. Ne volim niko da se povredi, ni ja ni moj protivnik, niti neko treći. Ali takav je sport - zaključio je Medvedev.

Medvedev i Siner se sastaju u utorak.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više