ĐOKOVIĆEV PUT DO FINALA: Evo šta Novak treba da uradi da bi osvojio novu vimbldonsku titulu

Novosti online 07. 07. 2024. u 17:46

Srpski teniser, Novak Đoković, drugi teniser sveta, ima znatno lakši put do finala Vimbldona ako pogledamo na rezultate u njegovom delu žreba.

FOTO: Tanjug/AP

U subotu je drugi nosilac Đoković savladao Alekseja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 u trećoj rundi londonskog grend slema i plasirao se u osminu finala.

Tamo ga čeka Danac Holger Rune, 15. igrač sveta, koji je uz mnogo problema uspeo da savlada Kentana Alisa, daleko lošije rangiranog, sa 1:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:1.

Rune je imao malo muka protiv Tijaga Sejbota Vajlda, ali je uspeo da pobedi sa 3:1. Ako se osvreno n aranije rezultate, Danac je neuporedivo opasniji na šljaci, a sa druge starne očekuje se da Novak Đoković, ukoliko bude na svom nivou, dođe do pobede bez mnogo problema.

FOTO: Tanjug/AP

Posebno olakšanje za Đokovića je eliminacija Huberta Hurkača i Stefana Cicipasa iz donjeg dela žreba, što praktično otvara Novaku put do finala. Ukoliko pobedi Runea, Đoković će igrati protiv pobednika duela Artur Fis ili Aleksa de Minora.

No, tu se očekuje da De Minor vlada situacijom, iako se vidi iz priloženog da ništa nije sigurno. Moraće Australijanac i Francuz da to reše u međusobnom sudaru, a Novak svakako zna da jedan od njih dvojice dolazi kao naredni izazivač.

Druga dva para osmine finala u donjem delu žreba predvodi Aleksandar Zverev koji je najviše pozicionirani nosilac koji može Đokoviću da dođe u polufinalu turnira.

FOTO: Tanjug/AP

Nemački teniser, Aleksandar Zverev prvo če ukrstiti reker sa Tejloru Fricu, koji bi mogao da opasno uzdrma Nemca.

Zverevu je, na papiru, veći izazov sami Fric nego li protivnik koji bi mu mogli biti u četvrtfinalu, a to su Lorenco Museti i Đovani Mpeši Perikar.

Kako god da se pogleda, Đoković ostaje na istom putu kao i pre samog trećeg kola, a na njemu će moći da naleti redom na De Minora, Zvereva, a onda i u finalu na Karlosa Alkaraza ili Janika Sinera koji su preživeli sa druge strane žreba.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

Pogledajte više