"TAJ-BREJK JEDAN OD NAJBOLJIH": Novak Đoković se oglasio nakon plasmana u osminu finala Vimbldona!

Časlav Vuković 06. 07. 2024. u 22:52

NASTAVIO je Novak Đoković pohod ka osmoj tituli na Vimbldonu, pošto je pobedio Aleskeja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3) i tako se plasirao u osminu finala. On je odmah posle meča na terenu izneo utiske.

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno drugi teniser sveta je najpre analizirao duel koji je odigrao protiv 47. igrača planete.

- Još jedan težak meč, ništa manje nisam očekivao od Alekseja. Znao sam da će doći sa samopouzdanjem. Bio je blizu pobede kad smo igrali u Australiji. Dobar servis, snažan forhend, opasan je na ovoj podlozi. Izašao je sa uverenjem da može da pobedi. Bio je bolji igrač u prvom setu. Potom sam ja podigao nivo. Bilo je teško čitati njegov servis u četvrtom setu. Prosto veoma izazovan meč, mentalno takođe. Ovaj taj-brejk je jedan od najboljih koje sam odigrao ove godine.

Potom se dotakao i kolena koje je operisao odmah nakon što se povukao sa Rolan Garosa.

- Svaki meč je bolje. Kretanje, stizanje teških lopti, proklizavanje... Definitivno sam se osećao bolje sada nego u drugom kolu. Nadam se da će se tako i nastaviti. Videćemo.

Za kraj je iskoristio da čestita Engleskoj na plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva. Navijači su to saznali dok je trajao meč Đoković - Popirin.

- Pretpostavio sam da su penali. Da li je Engleska pobedila na kraju? Zato ste ostali (smeh). Čestitke Engleskoj. Pokušao sam da šutiram penal, levonog sam, ali je Aleksej odbranio - zaključio je Đoković.

Srbin će u osmini finala Vimbldona igrati protiv Holgera Runea.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više