"ENDI JE SJAJAN, ŽAO MI JE ŠTO NISAM BIO TU": Federer progovorio zašto je propustio oproštaj Marija na Vimbldonu

Novosti online 06. 07. 2024. u 15:58

Švajcarski teniser, Rodžer Federer, rekorder po broju vimbldonskih titula, kaže da mu je žao što nije bio na dubl meču braće Mari.

Foto: Profimedia

Švajcarac, vlasnik osam titula u singlu na Vimbldonu, primećen je u četvrtak na Vimbldonu, ali ga nije bilo na terenu na Marijevom meču.

Tamo su bili prisutni Novak Đoković, Martina Navratilova, Džon Mekinro, Iga Švjontek i mnogi drugi, ali ne i švajcarski teniser.

Foto: Profimedia

Federer je objasnio šta se desilo i zašto nije bio prisutan na ceremoniji koja je upriličena u čast tenisera iz Danblejna, koji igra poslednji put na Vimbldonu.

- Voleo bih da sam bio tamo to veče, ali sam već imao zakazane obaveze, a nisam znao ni kako će sve ispasti. Tužno je što nisam bio tu. Uspeo sam da dođem na kratko da ga vidim pre meča. Primetio sam da je Endi bio izuzetno nervozan i emotivan zbog tog trenutka - rekao je Federer kako pišu portali "Ekspres".

Federer je odao priznanje Endiju Mariju na svemu što je učinio za tenis.

- Očigledno je da mu Vimbldon mnogo znači, kako njemu i timu, tako i njegovoj porodici. Gledao sam ceo snimak ponovo i pomislio kako je to sjajno za njega. Ima još turnir u miksu i Olimpijske igre. I mislim da je to sve što se njega tiče. Bio je na mom oproštaju na Lejver kupu. Bio sam srećan što je tu. Kakva karijera. Vanserijska. Voleo sam da igram protiv njega iako me je pobedio verovatno 20 puta. Bio je sjajan. Naravno da sam i ja zbog svega bio emotivan - rekao je Federer. 

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

Pogledajte više