"VIMBLDON JE VIMBLDON"... Alkaraz otkrio da li je tražio da igra ranije zbog fudbalera Španije

Novosti online 06. 07. 2024. u 08:25

SLAVIO je Karlos Alkaraz protiv Francisa Tijafoa na Vimbldonu, ali Španac nije bio zadovoljan učinkom uprkos trijumfu rezultatom 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (7:2), 6:2.

FOTO: Tanjug/AP

Istakao je Alkaraz da je srećan zbog pobede, ali uvideo i neke negativne stvari. 

– Veoma sam srećan zbog ovakve pobede, ali ne smem više da imam ovakve padove. Meč je bio veoma neizvestan, Frensis je sjajan protivnik, ali je bilo previše oscilacija u mojoj igri. Imao sam brejk prednosti u prvom setu, ali sam ga izgubio. Potom sam odlično odigrao drugi, pa u trećem opet grešio na servisu. Zato je bilo veoma važno da budem čvrst u četvrtom, poručio je. 

Španac briljira u maratonima. Ovo mu je 12. pobeda u 13 mečeva u pet setova.

– Mislim da je to najbolji dokaz da sam fizički uvek spreman. Mislim da u petom setu poraste nivo mog tenisa. Naravno, osećaj da sam fizički dobar takođe mi pomaže da igram mirnije. Svestan sam da zbog toga moj protivnik mora da pruži najviši nivo tenisa da bi mogao da me pobedi. To mi pomaže da lakše rešim komplikovane situacije u petom setu. Činjenica da sam izgubio samo jedan ovakav meč prednost je za mene.

Pobedu protiv Tijafoa je proslavio u stilu Džuda Belingema, engleskog reprezentativca i fudbalera Real Madrida.

– U Londonu smo, on je Englez i zato sam tako proslavio. Sjajna pobeda zaslužuje sjajnu proslavu. Nisam to planirao, došlo je samo od sebe.

Alkaras je juče igrao prvi meč, a prve reči posle pobede bile su „Šta radi Španija na Euru.“

– Nisam tražio da igram prvi kako bih gledao fudbal jer Vimbldon je Vimbldon – demantova je glasine.- Ali sam bio srećan kada sam video da ću prvi igrati.

I Alkaras će tek tokom današnjeg dana saznati ime sledećeg protivnika. Potencijalni rivali su Igo Imber i Brendon Nakašima. 

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača 

Pogledajte više