PRILIKA DA ZABLISTA: Kecmanović protiv Sinera u trećem kolu Vimbldona ima šansu za skalp karijere

S. R.

05. 07. 2024. u 08:38 >> 08:28

PRILIKA za skalp karijere. Šansa da zablista na najvećoj sceni ne pruža se često, a Miomir Kecmanović u duelu treće runde Vimbldona ispred sebe ima Janika Sinera, čoveka u najboljoj formi u belom sportu u 2024. godini.

Foto Profimedia

Dvojica tenisera do sada su odigrala tri međusobna susreta. Italijan ima sve tri pobede, prvu davne 2019, na turniru "Buduće generacije", potom je izašao kao pobednik na turniru u Australiji 2021, a zatim je 2022. Miša morao da meč preda u drugom setu na mastersu u Sinsinatiju.
- Ne znam da li može da mi leži neko ko je prvi na svetu. Igrali smo par puta, nisam ga dobio - kaže Kecmanović.
Naš as, 52. na svetu, zna kako je igrati protiv najboljih, ali nažalost, ne i kako se pobeđuju. Pet puta je trijumfovao protiv tenisera iz "top 10", ali nikada se nije radovao u susretima sa igrača koji su u tom trenutku bili među pet.
- Mnogo je lakše doći do trećeg kola kada imaš renking i nosilac si. Onda igraš sa igračima koji su slabijeg ranga. Ovako dobijam "mine". U Australiji sam igrao dobro, pa sam dobio dobre igrače, i na Rolan Garosu, prvo Monteiro, pa Medvedev... Sad idem isto na "bombu". Možda iznenadim i samog sebe - poručuje Kecmanović.
Zanimljivo, u početne dve runde proveo je manje sati na terenu nego Siner (5 sati i 34 minuta, naspram 6 sati i 46 minuta).
- Možda to utiče na njega, možda i ne. Ipak, ovo je trava, nije toliko fizički zahtevna. Neka se igra što duže - smatra srpski teniser.
Ono što je sigurno, to je da će se meč igrati na centralnom ili terenu broj jedan.
- Iskusio sam igranje na najvećem stadionu protiv Noleta. Ali, što da ne opet, neću se buniti - konstatuje Kecmanović.

Spec.
OSIM na Australijan openu, Kecmanović na preostala tri grend slem turnira nikada nije otišao dalje od treće runde.

Pogledajte više