STRAŠNA BORBA SRBINA SA ČLANOM TOP 10 ATP LISTE! Dušan Lajović ispao sa Vimbldona, ali nijanse su odlučivale

Novosti online 01. 07. 2024. u 13:57

Vimbldon 2024. je počeo, a srpski tenis je nedugo zatim dočekao da jedan od njegovih predstavnika ispadne. Ali tek posle velike borbe.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Dušan Lajović je kao 56. igrač sveta odmerio snage sa članom top 10 ATP liste, Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je Srbina savladao u tri seta.

Konačan rezultat glasio je 6:4, 6:4, 7:5, i, kao što se iz samih brojki da naslutiti, iako je naš reprezentativac igrao protiv desetog tenisera na planeti, Duci je i te kako imao šanse.

Nažalost, od četiri brejk prilike koje je stvorio, iskoristio je jednu, a njegov rival, uz učinak 4/4, došao do pobede uz tri ključna faktora.

Dva su bili "oduzeti servisi" na početku dva uvodna seta, a onda je Dimitrov napravio preokret u trećem: Lajović je vodio sa 3:0 u njemu, pa osvojio samo dva od narednih devet gemova, mada je u poslednjem imao i brejk-loptu.

Naredni suparnik bugarskog tenisera biće bolji iz čileansko-kineskog duela Garin - Šang.

Kad igra Novak Đoković?

Odlukom organizatora Vimbldona, Nole će na teren u utorak, a rival mu je prilično zanimljiv - Vit Kopriva.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više