DA LI SE FEDERER VRAĆA IZ PENZIJE? Mogao bi na teren, ali pod ovim uslovom

Novosti online 19. 06. 2024. u 12:57 >> 13:03

Švajcarski teniser Rodžer Federer mogao bi da se vrati iz penzije, bar nakratko, ako ga veliki rival i prijatelj Rafael Nadal pozove da zajedno igraju turnir dublova na Lejver kupu.

Foto: Profimedia

Rodžer Federer je u paru sa Rafom Nadalom odigrao poslednji meč pred rasprodatim tribinama "O2 arene" u Londonu. Na Lejver kupu 2022. godine izgubili su od Frensis Tijafoa i Džeka Soka 4:6, 7:6 (2), 11:9.

Lejver kup je turnir koji se igra od 2017. godine, na kojem selektori, koji moraju biti legende tenisa, biraju igrače za mečeve najboljih šest igrača iz Tima Evrope i Tima sveta.

Na svakom prethodnom turniru Evropu je vodio Bjorn Borg, a tim sveta Džon Mekinro.

Tri igrača ulaze u tim na osnovu plasmana posle Rolan Garosa, a trojicu biraju selektori pre početka Ju-Es opena.

Foto: Profimedia

Za tri dana igra se devet mečeva singla i tri duela. Dve godine nakon što je zamolio Nadala da dođe i odigra sa njim poslednji meč u karijeri, Federer bi mogao ponovo da bude na terenu.

- Ne mislim da ćemo zajedno igrati dubl na Lejver kupu, ali ako Rafa bude tražio, ja ću sigurno biti tu - rekao je Federer.

Rodžer Federer, osvajač 20 grend slem titula, i Nadal, osvajač 22 grend slem titule, igrali su jedan protiv drugog 40 puta u karijeri. Uspešniji je bio Nadal sa rekordom od 24 pobede i 16 poraza. U finalima je pobedio 14 od 24 puta. Odigrali su ukupno 20 mečeva na tvrdoj podlozi (11:9 za Federera), 16 na šljaci (14:2 za Nadala) i četiri na travi (3:1 za Federera).

Ove godine Lejver kup će se igrati od 20. do 22. septembra u Berlinu.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više