"JOŠ UVEK NISAM SPREMAN ZA TRAVU": Zverev odustao od turnira u Štutgartu

Novosti online 12. 06. 2024. u 10:24 >> 13:58

Nemački teniser Aleksander Zverev je odustao od takmičenja u Štutgartu, gde je postavljen za prvog nosioca, dobio slobodan start i trebalo je da mu četvrtak bude prvi radni dan.

FOTO: Tanjug/AP

– Još nisam spreman za prelazak sa šljake na travi. Igrao sam mnogo tenisa poslednjih nedelja, stigao do finala na Rolan Garosu, gde sam izgubio u pet teških setova. Osećam da moje telo još nije spremno - rekao je Zverev. 

Zverev je odmah posle poraza od Alkaraza rekao „da su šanse da igra u Štutgartu jednake onima da se vrati na teren i osvoji Kup musketara“, ali je ipak sačekao nekoliko dana sa odlukom.

Zverev je odigrao finala dva poslednja velika turnira. U Rimu je slavio, u Parizu je bio poražen od Karlosa Alkaraza.

Osim što mora fizički da se oporavi, teže će biti da se psihološki oporavi. Ponovo je poklekao u finalu kao pre četiri godine kada je na Ju-Es openu vodio sa 2:0 u setovima protiv Dominika Tima, i opet izgubio.

FOTO: Tanjug/AP

U susret mu ide još jedan veliki turnir, Vimbldon, koji je za tri nedelje, pa će tu imati novu šansu, ali pitanje je da li je to dovoljno vremena da se potpuno oporavi.

Po svemu sudeći, Zverev će se na teren vratiti sledeće nedelje kada se održava turnir u Haleu. Konkurencija će biti jaka, prijavljeni su i Janik Siner, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas. Zverev je u Haleu dva puta igrao finale, ali je ostao bez titule.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više