ZVEREV IZLAZI NA MEGDAN ALKARAZU: Nemac napravio veliki preokret za finale Rolan Garosa

Časlav Vuković 07. 06. 2024. u 22:09

NEMAČKI teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je pobedio Kaspera Ruda sa 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

FOTO: Tanjug/AP

Konačno je četvrti reket planete uspeo da uradi ono što mu je izmaklo u prethodna tri pokušaja. Ovo mu je bilo četvrto polufinale pariskog grend slema i napokon je uspeo da dođe do meča za trofej.

Zanimljivo, ova dvojica igrača su u istoj fazi turnira igrali i prošle godine samo što je tada Norvežanin trijumfovao sa ubedljivih 3:0 (6:3, 6:4, 6:0), a potom je poražen od Novaka Đokovića.

Što se ovog meča tiče, idealno ga je počeo sedmi na svetu. U prvom setu je napravio dva brejka i došao je do vođstva. Ipak, od tog trenutka na terenu je postojao samo Nemac.

Dominirao je Zverev u prethodna tri seta, posebno u drugom i četvrtom. On je do kraja meča rivalu prepustio samo osam gemova. Ovaj duel trajao dva sata i 40 minuta.

Momak iz Hamurga je na ovaj način postao prvi Nemac koji se plasirao u finale Rolan Garosa. Njemu će ovo ujedno biti drugi meč za trofej na najvećim turnirima. Prethodno je 2020. godine izgubio na Ju-Es openu od Dominika Tima sa 3:2 u meču u kome je vodio sa 0:2.

Finale između Alkaraza i Zvereva na programu je u nedelju. U subotu će teniserke igrati za trofej za koji će se boriti Iga Švjontek i Jasmin Paolini.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više