DINASTIJA ILI SENZACIJA? U ženskom finalu Rolan Garosa Švjontek-Paolini

S. R.

08. 06. 2024. u 10:30

ČETVRTI Rolan Garos u pet godina ili senzacija? Nezaustavljiva Iga Švojntek naspram sebe u današnjem (15.00) finalu pariskog grend slema ima Italijanku Jasminu Paolini koja igra sezonu života.

FOTO: Tanjug/AP

Devojka koja ima 28-godine rodom iz Toskane, postala je profesionalac još davne 2011. Međutim, prvi pravi proboj na najvećim takmičenjima imala je tek 2019, kada se plasirala u glavni žreb. Da je sport nepredvidiv govori podatak da je lane ispala već u drugom kolu od Olge Danilović.

- Neverovatan je osećaj biti u finalu grend slema. Činilo se kao nemoguće, ali sam tu. Moj cilj da izađem na teren, pokušam da uživam u meču, u trenutku, nadam se da mogu da pružim dobru partiju - kaže Paolini koja je igrala osminu finala na Australijan openu, a osvojila turnir iz serije 1000 u Dubaiju.

Sa druge strane, finale će biti rutina za Igu. Jedini pravi test imala je u drugoj rundi, kada je bila na ivici poraza od Naomi Osake. Sa lakoćom kojom nastupa već je porede sa Rafaelom Nadalom koji ima 14 titula u Bulonjskoj šumi.

- Videćemo za 14 godina da li ćemo imati iste karijere. Prija poređenje, ali on je ipak iznad svih, on je legenda - ogovara Iga.

Zanimljivo, dve teniserke igrale su na šljaci još davne 2018, a Poljakinja je taj susret lako dobila (6:2, 6:1) u Češkoj.

- Igrali smo pre mnogo vremena. Ovo će biti drugačiji meč, moram da prilagodim igru pre onome što sada pruža na terenu. Iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, tako da je sigurno promenila igru - oprezno zaključuje Švojtekova.

Pogledajte više