ON JE POMOGAO DA SE NOVAK ĐOKOVIĆ OPERIŠE! Jedan od najboljih sportista sveta odigrao ključnu ulogu

Novosti online 07. 06. 2024. u 07:59

Najveći teniser na svetu Novak Đoković nije dugo čekao da napusti sportsku kliniku u kojoj je operisan posle povrede meniskusa desnog kolena.

Foto: Goran Čvorović

Operacija je dobro prošla, a Nole je podelio sa svojim navijačima lepe vesti iz Pariza, poručivši da jedva čeka da ponovo izađe na teren.

- Morao sam da donesem neke teške odluke, posle pucanja meniskusa tokom poslednjeg meča. Još uvek sve proživljavam, ali srećan sam što mogu da vas obavestim da je operacija prošla dobro – napisao je Novak na društvenim mrežama.

Svoju objavu propratio je fotografijom na kojoj, nasmejan, i naslonjen na štake, pozira zajedno sa raspoloženim članovima svog tima i suprugom Jelenom, na pariskoj terasi iza koje se, u pozadini, uzdiže Ajfelova kula.

Podsećanja radi, operaciju je Novak dan ranije izvršio na sportskoj klinici "Ramze Sante" u 5. pariskom arondismanu, specijalizovanoj za ovakve vrste povreda. "Novosti" su bile na licu mesta, sve se odvijalo brzo, intervencija je izvršena tokom prepodneva, a već oko 16 sati najbliži Novakovi saradnici su došli po njega da ga, uz pomoć štaka, ali uspravnog, izvedu na kućni oporavak.

Foto AP

 

Napustio je kliniku i krenuo u postoperativnu fazu za koju stručnjaci ističu da bi trebalo da traje oko tri sedmice, posle čega bi mu u principu bilo potrebno još toliko da se treninzima vrati u punu formu, taman na vreme za početak olimpijskog turnira zakazan za 27. juli na istom onom terenu na kome je doživeo tešku povredu.  

Francuski mediji pišu da je veliku ulogu odigrao i Nikola Karabatić, Novak je otišao na ovu kliniku posle preporuke. Najbolji rukometaš svih vremena Nikola Karabatić se kod njega operisao i sada će dočekati da u petoj deceniji igra Olimpijske igre i to kao lider reprezentacije Francuske.

Foto: Instagram/nikolakarabatic44

 

Nedavno je, baš tokom trajanja Rolan Garosa, Nikola Karabatić odigrao svoj poslednji meč u klupskom rukometu, a pobedu Pari Sen Žermena protiv Eksa je gledao upravo i Novak. 

Kakva simbolika...

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

Pogledajte više