"TAKO SE NE PONAŠA PREMA NAJBOLJEM IGRAČU SVETA": Mekinro besan na Francuze zbog Đokovića

Novosti online 06. 06. 2024. u 16:02

Sedmostruki Grend slem šampion, Džon Mekinro, nije zadovoljan uopšte kako su organizovani mečevi na ovogodišnjem Rolan Garosu.

FOTO: Tanjug/AP

Kiša je pokvarila planove u Parizu gde se samo program na "Filip Šatrijeu" i "Suzan Lenglen" odvijao bez smetnji, pošto su to jedina dva terena sa krovom.

Džon Mekinro u zgusnutom rasporedu vidi i razlog povrede meniskusa desnog kolena zbog koje je Novak Đoković morao da se povuče.

Sve je, prema njegovom mišljenju, počelo od meča protiv Lorenca Musetija koji je završen u ranim jutarnjim časovima.

- Izvođenje Novaka Đokovića na teren u 22:30 časova, bez znanja o tome koliko će meč trajati, je bila velika greška organizatora. Vreme je bilo veoma loše i našli su se u teškoj situaciji. Jasno mi je da su želeli da nadoknade, ali imali su i drugo rešenje - rekao je Mekinro za fransuske novine "Figaro".

Mekinro misli da je organizacija zakazala, mečevi koji su se odlagali zbog lošeg vremena i pritisak da se  što pre odigraju najviše doprinela da dođe do povrede Novaka Đokovića. 

- Novaka je koleno mučilo nekoliko nedelja. Primoran je da ode na spavanje u sedam ujutru i da se vrati i igra dan i po kasnije. To je izazov za svakoga. Morao je da igra ponovo u pet setova, to je previše. Iako ne možemo sa sigurnošću reći da se zbog toga povredio. U svakom slučaju, tako ne bi trebalo tretirati igrača, pogotovo najboljeg na svetu - rekao je Mekinro.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više