ŠTA JE OTKRIVENO TOKOM OPERACIJE KOLENA? Evo u kom stanju je Novak Đoković i kada se vraća tenisu

Novosti online 05. 06. 2024. u 16:58

Novak Đoković je na nestvaran način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Sada svet sa nestrpljenjem čeka njegov povratak tenisu, a evo kako stvari stoje.

Screenshot / Eurosport

Podsetimo, Đoković je u neverovatnom meču u pet setova pobedio Serundola, ali je tom prilikom doživeo povredu desnog kolena, koje ga je mučilo i pred sam meč (o tome svedoče i flasteri sa, čini se, magnetima, sa kojima je došao na Centralni teren - fotografija na vrhu ove vesti).

Nadali su se istinski ljubitelji tenisa, a naročito Noletovi navijači, da će on ove srede moći da igra protiv dvostrukog uzastopnog finaliste Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu Kaspera Ruda, ali...

Novak Đoković je odlučio da se povuče sa Rolan Garosa zbog povrede, a time je prepustio i prvo mesto na ATP listi. Štaviše, povreda je toliko ozbiljna da je, prema poslednjim informacijama, Đoković već operisan.

Šta su hirurzi u Parizu utvrdili?

Kako "Sport klub" saznaje, operacija je uspešno izvedena, a tokom artroskopije je utvrđeno da nije u pitanju teža povreda meniskusa desne noge, već jedna lakša, koja ne zahteva previše dugačak oporavak.

Kad se Novak Đoković vrata tenisu?

Kako je za "Novosti" ranije tokom ovog dana rekao čuveni hirurg Moma Jakovljević, oporavak bi, posle ovakve hirurške intervencije, trebalo da traje tri nedelje. Naravno, Noletov povratak tenisu zavisiće i kako će se njegov proces rehabilitacije odvijati.

Kad su sledeći veliku turniri?

Rolan Garos je u toku još ove sedmice, ali neće se dugo čekati na nove teniske spektakle.

Vimbldon se održava od 1. do 14. jula, a Olimpijske igre "Pariz 2024" na programu su već od 26. jula, i trajaće do 11. avgusta.

---

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više