DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

N. Iljukić 05. 06. 2024. u 14:25

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

Foto: Printscreen

- Odlična stvar je što je Novak sa svojim timom i najbližim saradnicima doneo, rekao bih, ispravnu i pravovremenu odluku. Ta operacije se u današnjoj eri smatra skoro pa rutinskim hirurškim zahvatom jer se radi takozvanom artroskopijom. On sada ima dve male, jedva vidljive rupe na mestu gde mu je tretiran meniskus kolena - kaže doktor Jakovljević koji je decenije proveo u lečenju najboljih srpskih sportista, posebno košarkaša.

Pred Đokovićem je nekoliko dana odmora, pa i povratak na teren, iako mnogi spekulišu o njegovom nastupu na ovogodišnjem Vimbldonu (1-14. jul) i Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust).

- Gruba procena kaže da će Novak morati da pauzira tri nedelje i da će posle toga moći da se vrati redovnim aktivnostima. Ne sumnjam da on ima ogromnu želju da se što pre vrati na teren. Uostalom, još jednom je i ove godine na Rolan Garosu dokazao kako može da igra i preko granica fizičkih i mentalnih mogućnosti. Ne poznajem sportistu koji bi to izdržao - zaključio je doktor Moma Jakovljević.

Gudeljov primer

POSLEDNjI primer povrede i operacije meniskusa kolena kod nekog srpskog sportiste je slučaj fudbalera Sevilje i naše reprezentacije Nemanje Gudelja. On je ovog proleća operisao oba kolena, a poslednji put je na operacionom stolu bio 25. aprila, a već 13. maja se pojavio na treningu Sevilje. U utorak uveče je igrao 64 minuta protiv Austrije u Beču.

Ako vas Novak Đoković zanima, a i sve što se tenisa tiče, pratite vesti o tome na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više