"ON JE PRAVI RATNIK... OPČINJEN SAM ŠTA OVAJ MOMAK RADI": Legende dele komplimente na Đokovićev račun

Novosti online 04. 06. 2024. u 13:37

Srpski teniser Novak Đoković je nastavio da pomera granice - nakon epskog duela protiv Lorenca Muzetija (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) usledio je još jedan neizvestan meč i pobeda od 3:2, ponovo posle preokreta, protiv Fransiska Serundola (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3), što je navelo legende belog sporta Džoa Mekinroa i Matsa Vilandera da mu se poklone.

FOTO: Tanjug/AP

Legenda belog sporta Džo Mekinro odušeljen je igrom Novaka Đokovića, tačnije njegovom snagom i voljom kako od ponoro dođe do vrha.

- U tenisu sam skoro 50 godina, od toga sam 15 godina bio na turu, radio sam kao komentator i iz pozadine pratio dešavanja poslednjih 30 godina i još uvek sam opčinjen i zapanjen šta ovaj momak može da uradi. Razgovarali smo o tome kako je poslednji put dobio uzastopne mečeve od pet setova pre 12 godina, kada je imao 25… Kako sa 37 godina još uvek uspeva da ovake mečeve dobije? Zaista je neverovatno. Želim ga još gledati na terenu. Uživam u igri - rekao je Mekinro.

FOTO: Tanjug/AP

O Đokovićevom odnosu sa publikom, koliko mu oni daju volje i elana, kako znaju u teškom trenutku da mu daju tu pozitivnu injekciju i vrate ga u život, pričao je još jedan velikan belog sporta Mats Vilander:

- Kakav je on borac, pravi ratnik. Kad uradi ovakve stvari skoči mu popularnost. On je najveći profesionalac kog smo ikada videli. Traži veze i porastao je toliko mnogo kao čovek zahvaljujući meditaciji, dijeti. Nisam video fleksibilnijeg tenisera u svom životu. Ima 37 godina, ipak, i još uvek ne znate kako će se oporaviti - rekao je Vilander.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više