ŠOK ZA ŠOKOM! Novak Đoković doživeo pred četvrtfinale Rolan Garosa nešto što nikada nije

Novosti online 04. 06. 2024. u 11:27

AKTUELNI osvajač Rolan Garosa, teniski GOAT, a autsajder. Sve može kada je Novak Đoković u pitanju.

FOTO: Tanjug/AP

Jeste se Srbin pošteno izmučio u protekle dve runde, zaradio povredu, morao da preokreće rezultat, ali je prilično čudno da je najbolji teniser svih vremena pred četvrtfinalne duele van tri glavna favorita za osvajanje Rolan Garosa.

I štaviše, Novak nije favorit ni u meču sa Kasperom Rudom. Đoković tako nešto sigurno ne pamti u poslednjih 15 godina da je autsajder u četvrfinalu. Pobeda Norvežanina se plaća kvotom 1,8, dok je na Srbina postavljena kvota 2. Nije samo Srbin autsajder protiv Ruda, već i za trofej u Bulonjskoj šumi, gde više nije ni među tri glavna favotita.

Podsećanja radi, pred svoj meč sa Fransiskom Serundolom, Novak je po mišljenju svetskih kladionica bio samo iza Karlosa Alkaraza, a na istoj ili sličnoj kvoti kao Janik Siner, a sada ga je pretekao i Aleksandar Zverev.

Otpisati aktuelnog šampiona i vlasnika 24 grend slema nije baš najnormalnije, pa bi vera u njegove sposobnosti da preskoči sve prepreke i odbrani titulu mogla da donese dobre pare.

Kvota na Novaka je od 6,5 do 7,5, zavisi od bukmejkera, pa je tek četvrti favorit za osvajanje Rolan Garosa.

Prvi je i dalje Karlos Alkaraz sa koeficijentom 2,4, zatim sledi Siner sa padom kvote (bila na 4,3, sada je 4), a tu je sada i Zverev na kojeg je kvota od 6,5 do 7.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više