RAZBESNEO SE: Janik Siner glatko izgubio set na Rolan Garosu, a onda je uradio - ovo

Novosti online 02. 06. 2024. u 23:13 >> 23:13

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, a ne baš kao on, mada ne ni lako kao što je planirao, to je učinio i Janik Siner.

FOTO: Tanjug/AP

Isprva mu uopšte nije išlo dobro.


Naime, drugi teniser sveta, koji je osvojio uvodni ovosezonskih grend slem, Australijan open (pobedivši upravo Noleta u polufinalu), u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Francuske delovao je neprepoznatljivo na startu.


Siner je za rivala imao domaćeg igrača, Korentana Mutea, koji je sa 6:2 rešio prvi set u svoju korist.

To kao da je razbesnelo favorita iz Italije.

On je odmah uzvratio udarac, a osvojio je i 11 od narednih 14 gemova.

Na kraju, Siner je prošao dalje pobedivši Mutea sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:1.

U četvrtfinalu će italijanski teniser igrati protiv Grigora Dimitrova koji je prvi put u životu prošao u tu rundu nadmetanja na Rolan Garosu.

ATP lista - šta se dešava na njoj i kako Đoković može da sačuva, a kako da izgubi prvo mesto?

Novak, koji ima 9.960 ATP bodovabrani titulu u Parizu a time i 2.000 poena na grend slemu na šljaci. Prati ga upravo Janik Siner koji ima istorijsku šansu da mu preuzme "krunu". Italijan trenutno ima 8.770 bodova, a u Parizu brani samo 45 poena, pošto je prošle sezone izgubio već u drugom kolu.

Računica kaže da ako Srbin ne dođe do polufinala, Siner će 10. juna postati prvi reket sveta. Italijan se takođe pita – ako se plasira u finale, dospeće na prvo mesto bez obzira na Đokovićev rezultat.

Ako Đoković stigne do polufinala i u njemu izgubi, Janik je činjenicom da je prebrodio dva kola svakako sebi obezbedio dovoljno bodova da dođe do vrha rang-liste. U slučaju da Novak dođe do finala i u njemu izgubi, Sineru bi bilo potrebno da se plasira u polufinale kako bi obezbedio prvo mesto. Ako Srbin odbrani titulu, Siner mora biti finalista ako želi na prvu poziciju.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više