VELIKI TRILER NA ROLAN GAROSU: Četvrti teniser sveta gubio od autsajdera sa 1:4 u odlučujućem setu, a onda...

Novosti online 01. 06. 2024. u 19:34

Rolan Garos je ove subote umalo bio "koban" po velikog favorita.

FOTO: Tanjug/AP

Aleksander Zverev, četvrti teniser sveta i četvrti nosilac na ovom grend slemu, najpre je izgubio set od 25. sa ATP liste, Talona Grikspora, potom osvojio dva naredna i to izgubivši samo šest gemova, pa se činilo da "stvari dolaze na svoje" - prilično brzo.

Ali, Holanđanin ne samo da se vratio u život, a "uzeo" je bez mnogo muka četvrtu deonicu, već je u petoj imao i dva brejka prednosti.

Ipak, posle tih 4:1 za njega - nastala drama.

Nemac ruskog porekla je uspeo da dvaput "oduzme servis" rivalu, da "spoji" četiri gema u nizu i povede, potom se došlo do taj-brejka a onda je Zverev na iskustvo to rešio u svoju korist.

Konačan rezultat, posle četiri sata i 16 minuta igranja na stadionu "Filip Šatrije" glasio je 3:2 za Nemca, po setovima 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6(10:3)

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, Noletov rival je Italijan Lorenco Muzeti, koji je dobio jedan od prethodna dva međusobna duela sa Đokovićem.

Đoković i italijanski teniser bi trebalo da igraju ove subote u večernjem terminu, ali prvobitna odluka organizatora "ne pre 20.15" - sada baš i ne znači mnogo, posle najnovije odluke čelnika Rolan Garosa.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više