LICE U RUKAMA, RADOST DO NEBA: Kako je Olga Danilović proslavila veliku pobedu na Rolan Garosu

Fantastičnu pobedu, može se reći i najveću u karijeri, postigla je juče Olga Danilović (125 VTA) pobedom protiv Amerikanke Danijel Kolins (10 VTA) u drugom kolu Rolan Garosa – 6:7 (3), 7:5, 6:4.

Foto: Goran Čvorović

Veliku bitku i s protivnicom, i s kišom, vodila je Olga Danilović. Žestoku borbu vodila je protiv velike dužnica iz nedavnog meča u Madridu (6:4, 4:6, 6:7) Danijel Kolins. U prvom setu se sjajno držala, pružila veliki otpor i posustala tek u taj-breku.

Odmah je u drugom povela, ali su posle 2:1 za Srpkinju, zbog pljuska, posle sat i 8 minuta igre, svi u trku morali da napuste teren. Ovaj meč je, inače, prvobitno bio na rasporedu dan ranije, ali, zbog kiše, u sredu nije ni započeo.

Dvoboj je nastavljen tek posle nekoliko sati. Imala je Kolinsova brejk prednosti u 2. setu, i brejk loptu za vođstvo od 6:5, ali je Olga sve to stizala i prestizala. Našla se zatim i ona u posedu tri set lopte, i iskoristila poslednju.

Povela je Danilovićeva u naletu i u 3. setu, pa uzela servis Kolinsovoj, ali se Amerikanka nije dala. Igrao se egal, sve do poslednjeg gema u kome je Olga inkasirala zlata vredan brejk. Borila se kao lavica i zaslužila pobedu.

Odmah posle trijumfa, bacila je reket na šljaku i prekrila lice rukama. Radosti nije bilo kraja. Sreću je podelila s publikom koja je zdušno navijala za nju tokom celog meča.

Sledeća protivnica biće joj Hrvatica Dona Vekić (40), najverovatnije već danas.

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 
Pogledajte više