ALKOHOL PROTERAN S TRIBINA ROLAN GAROSA: Posle incidenta prema Gofenu, ubuduće navijaju samo trezvenjaci

Posle kritika Davida Gofena da ga je publika vređala i čak gađala žvakaćom gumom, i posle primbedi pojedinih posetilaca da oko stadiona i na tribinama ima alkoholisanih navijača koji podržavaju svoje ljubimce kao na fudbalskim stadionima, reagovala je i direktorka turnira na Rolan Garosu Ameli Moresmo.

Foto: Goran Čvorović

Između ostalog, ona je poručila da su sudijama i radnicima na obezbeđenju dati nalozi za sprečavanje neugodnih situacija, među kojima je i izrečena zabrana za alkohol na tribinama.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog toga što se na tribinama pokazuju emocije i navija, ali i naglasila da je tokom meča između Davida Gofena i Đovanija Mpečija Perikara da je nekoliko ljudi prešlo limit. Istakla je da će izlivi radosti i dalje biti dobrodošli na stadionima, ali da će organizatori biti nepopustljivi kada je reč o nepoštovanju tenisera i igre.

Ovih dana na terenima u Bulonjskoj šumi su mogli da se čuju čak i aplauzi kod duplih grešaka, što je posve neuobičajeno za teniski fer-plej.

Istovremeno, na stazama između terena bili su primetni pokretni prodavci piva. Čaša je koštala 10 evra, kaucija još 2, ali to mnoge nije sprečavalo da se "zagreju" pre nego što krenu da navijaju.  

- Alkohol je do sada bio dozvoljen na tribinama, van igračkog boksa i predsedničke tribine. Sada je zabranjen svugde – bila je kategorična Moresmo.

Takođe je postavila limite i u navijanju.

- Teške reči, bačeni predmeti, to ne dolazi u obzir. Sudijama su dati saveti da se ne ustručavaju. Lično sam dala instrukcije glavnim sudijama da moraju da budu veoma aktivni u kontrolisanju onoga što se događa. Ako ubuduće bude postojalo ponašanje koje i najmanje prekoračuje limite, uslediće izbacivanje sa tribina – zapretila je Moresmo.

Ona je poručila da su energija i navijanje veoma pozitivna stvar, ali da mora da postoji poštovanje.

BONUS VIDEO: "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više