"NOVAK ŽELI OKO SEBE LJUDE KOJE VOLI": Francuski teniser veruje u Đokovićev uspeh

Novosti online 30. 05. 2024. u 12:59

Srpski teniser Novak Đoković i njegova forma ove sezone i dalje su tema u teniskim krugovima, pa i na Rolan Garosu.

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta nema titulu od početka sezone, a u drugoj rundi na Rolan Garosu protvnik mu je Roberto Karbaljes Baena iz Španije.

Francuski teniser Luka Puj, koji je sada u ulozi stručnog konsultanta mečeva u Parizu, u izjavi za Evrosport je pokušao da odgovori na pitanje zašto je kod Novaka ove sezone došlo do potencijalnog pada motivacije.

Puj i Novak su igrali ranije na grend slemovima, mnogi se sećaju da ga je Novak pobedio u polufinalu Australijan opena 2019. godine.

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je tada zabeležio maksimalnu pobedio sa 3:0, po setovima 6:0, 6:2, 6:2.

- Novak je bio igrač sa besprekornom disciplinom mnogo godina. Možemo da razumemo da u nekoj tački može malo da se zasiti, da je pomalo mentalno umoran posle svih tih napora od prošle sezone kada je bio blizu kalendarskog grend slema - rekao je Puj.

Ali Đoković koliko god da je umoran ne predaje se, ne odustaje, to je njegova mentalna snaga, po rečima francuskog tenisera.

- U nekom trenutku, Novak kaže sebi umoran sam od toga da su mi ljudi na leđima sve vreme. Želim da dođem do predaha i da razmislim kako da se okružim ljudima za budućnost. I ja takođe mislim da želi da bude okružen ljudima koje voli - rekao je Puj.

BONUIS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više