CICIPAS KAO BRZI VOZ: Izdržao nalet Altmajera i prošao u treće kolo Rolan Garosa

Novosti online 29. 05. 2024. u 14:32

Grčki teniser Stefanos Cicipas se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pošto je savladao Danijela Altmajera rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 6:7, 6:4.

FOTO: Tanjug/AP

Prilično lako i brzo je deveti igrač sveta osvojio prva dva seta. Trajali su ukupno sat vremena, ali je Altmajer zaigrao kvalitetnije u nastavku i pružio dobar otpor Grku.

Bez mnogo muke je Cicipas osvojio prvi set. Uzeo je servis Nemca u četvrtom gemu i od tog trenutka sigurno kontrolisao prvi set. Slična priča dogodila se i u drugom setu. Cicipas je brzo poveo 4:0, nije dozvolio nijednu brejk loptu rivalu i poveo 2:0.

Delovalo je da će sve brzo biti gotovo, ali Altmajer nije želeo da se preda. Nemački teniser nije iskoristio brejk lopte u dva uzastopna servis gema Cicipasa, set je ušao u taj-brejk, a Altmajer je odlično odigrao i smanjio na 2:1.

Bilo je borbe i u četvrtom setu. Trenutno 83. igrač sveta je poveo 4:3 uz brejk prednosti, ali je onda Cicipas odlučio da je vreme za kraj, ubacio u višu brzinu, oduzeo dva puta servis Altmajera i slavio posle 2 sata i 46 minuta igre.

Naredni rival mladog Grka Stefanosa Cicipasu biće bolji iz duela Lorenco Sonego – Džidžen Džang.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

Pogledajte više