VREME JE ZA REVANŠ: Novak Đoković protiv Holgera Runea za polufinale pariskog mastersa

Novaka Đokovića večeras (ne pre 19.30) u uzavrelom grotlu pariske "Akor arene" u četvrtfinalu mastersa čeka vrlo neugodni protivnik, Danac Holger Rune (7), koji ga je prošle godine iznenadio u finalu na ovom istom terenu.

Foto: Goran Čvorović

Pravi kuriozitet predstavlja činjenica da Novak s Runeom ima negativan ukupni skor: dva puta do sada je slavio Danac, u već pomenutom finalu u Bersiju (3:6, 6:3, 7:5), kao i ove godine u Rimu (6:2, 4:6, 6:2), dok jedina Novakova pobeda seže još u 2021. godinu, na Ju-Es openu (6:1, 6:7, 6:2, 6:1). Vreme je da se stvari postave na svoje mesto.

Prethodni meč protiv Talona Grikspora na pariskom mastersu bio je veliki ispit za Novaka. Tesno se provukao, a osim protiv Holanđanina, morao je da se bori i protiv stomačnog virusa. Na svakom turniru uvek po tradiciji mora da prođe bar kroz jedan težak meč, pa je, valjda, to bio taj.

- Bio sam i ranije u ovakvim situacijama, na sreću, ili nažalost. Znam šta treba da radim, ali ne mogu da predvidim kakav će rezultat da bude. Verujem da ću naći dovoljno energije da budem pripremljen – izjavio je Novak u najavi susreta sa Runeom.

Zna kakvo ga iskušenje čeka.

- Treba da budem spreman za tri seta. Izazov je igrati protiv Runea. Znam da će biti teška borba. Jedan je od najjačih igrača na svetu, na bilo kojoj podlozi. Biće to revanš za prošlogodišnje finale. Nadam se da ću se dobro osećati na terenu. Daću sve od sebe, pa neka najbolji pobedi – zaključio je Novak.

Pogledajte više