ŠTETA ŠTO TV KAMERE TO NISU SNIMILE: Karlos Alkaraz otkrio šta mu je Novak Đoković uradio na treningu

Novosti online 30. 10. 2023. u 18:30

KARLOS Alkaraz pred početak pariskog mastersa trenirao je sa Novakom Đokovićem. Španac je na konferenciji za medije otkrio zašto je sparingovao sa srpskim teniserom.

Tanjug/AP

Trenutno drugi igrač sveta je otkrio i ko je pobedio u pomenutom meču na treningu.

- Mislim da je to bio najbolji način da se pripremim za ovaj turnir – znate, da treniram sa najboljim. Pričali smo o tome pre nego što smo došli u Pariz kako bi bilo super da jednom organizujemo trening – i upravo to se desilo juče. Novak je pobedio – ali se nadam da će ovo biti slučaj samo u ovakvim prilikama, na treningu - rekao je Alkaraz.

Naglasio je da nije 100 odsto spreman, a izveo je svoje mišljenje ko bi mogao da osvoji trofej u Bersiju.

- Ne mogu da kažem da sam 100% spreman jer bi to mogla da bude laž. U ovom periodu sezone, posle duge takmičarske godine, mislim da svaki igrač oseća bolove i probleme u svom telu – i ja se trenutno tako osećam. Bol je i dalje tu, iako sam proteklih nekoliko nedelja sproveo dobar oporavak i mislim da sam dovoljno spreman da ovde ostvarim dobar rezultat. Ne znam koi ma više šansi da osvoji ovaj turnir od mene – da li je to Novak ili neko drugi. Janik (Siner) je u sjajnoj formi, Medvedev takođe. Mislim da je veliki broj igrača trenutno na visokom nivou igre, da je žreb potpuno otvoren – i da veći broj igrača može da osvoji ovaj turnir.

Španac je uzbuđen što će igrati na mastersu u Parizu.

- Veoma sam uzbuđen pred nastup na ovom turniru, i iako možda nemam baš sjajna sećanja – nastojim da ih stavim u drugi plan. U 2021. nisam ostvario dobre rezultate, dok sam prošle godine dobrim igrama nadoknadio te propuste – pa se nadam da ću i ove nastaviti u tom maniru. Ipak, u potpunosti sam usresređen na ovu godinu i to kako se osećam na terenu. Ukratko, jedva čekam svoj prvi nastup u Bersiju ove godine - zaključio je Alkaraz.

Podsetimo, drugi igrač planete će u drugom kolu odmeriti snage sa Rusom Romanom Safijulinom.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

Pogledajte više