DA LI IMA ĆEVAPA? Ovo je jelovnik Novaka Đokovića u Banjaluci
NOVAK Đoković je po mnogo čemu specifična osoba. Ne samo na teniskom terenu, pošto i van istog izaziva mnogo pažnje, naročito kada je u pitanju ishrana.
Najbolji teniser sveta već dugi niz godina ne konzumira meso, a na njegovom meniju su obično stvari koje mu pomžu da ovako dugo traje i beleži sjajne rezultate.
"Kurir" je došao u posed Đokovićevog jelovnika u Banjaluci tokom Srpska opena. Oni su otkrili kako izgleda Novakov trodnevni meni. A na njemu nema ćevapa, banjalučkog specijaliteta, u čemu su prethodnih dana uživali Andrej Rubljov, Taro Danijel i drugi.
Prvi dan:
Doručak: Pije velike količine vode, zatim uzme dve kašike meda; musli (organska zob bez glutena, brusnice, suvo grožđe, seme bundeve ili suncokreta i badem).
Međuobrok: kreker bez glutena sa avokadom i tunjevinom.
Ručak: Salata od mešanog zelenog povrća, testenina bez glutena, tikvice, špargle, sušeni paradajz, vege sir.
Međuobrok: jabuka sa indijskim maslacem; dinja
Večera: Salata od kelja, komorača, kinoa i pinjola, inćuni ili sardina; minesote supa; fileti lososa.
Drugi dan:
Doručak: Velike količine vode, dve kašike meda; banana sa indijskim maslacem, viće.
Međuobrok: Tost bez glutena sa bademovim maslacem i medom.
Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).
Užina: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;
Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.
Treći dan:
Doručak: Velike količine vode, dve kašike meda, ovas bez glutena sa indijskim maslacem i bananom; voće.
Užina: Domaći humus i jabuke.
Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena sa pestom.
Međuobrok: Avokado sa krekerima bez glutena.
Večera: Sveža salata od zelenog lisnatog povrća, supa od šargarepe...