KAKVE REČI VELIKANA! Novak Đoković ovo skoro nije doživeo, Amerikanac razbesneo Nadalove navijače

Novosti online 09. 04. 2023. u 11:43

AMERIČKI teniski strušnjak Bred Stajn, najpoznatiji po saradnji sa Džimom Kurijerom govorio je trci za najboljeg tenisera svih vremena.

FOTO: AP

Bred Stajn je uporedio Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

– Novak još ima auru nepobedivosti, a Rafa ne – otkrio je Stajn, trener Tomija Pola i dodao je:

- Nadal je u poslednjih 6-8 meseci mnogo ranjiviji nego ikada. Jednostavno, u ovom periodu svoje karijere mnogo lakše gubi mečeve.

U razgovoru za "Tenis Channel" ocenio je igru španskog tenisera.

– Mislim da je Rafa u limbu, da ni sam ne zna u kom pravcu ide njegova karijera. Mislim da je izgubio pet mečeva zaredom protiv severnoameričkih tenisera, što mu se nikada nije dogodilo – podsetio je na Špančeve poraze protiv Tijafa, Pola, Ožea, Frica i Mekdonalda.- Zato i kažem da je ranjiviji nego ikada ranije.

Amerikanac je istakao još jedno poređenje.

– Svi u prvih 10 mogu da izgube protiv svakoga, osim Đokovića. I Medvedev, i Alkaras, i Siner. Svako od njih je ranjiv, svako od njih može da ima loš dan, osim Novaka.

Amerikanac je aktuelni trener Tomija Pola, a poznat je po tome što je vodio računa o karijeri najtalentovanije generacije juniora koji su izašli iz američke teniske kuhinje. Vodio je računa o karijerama Kurijera, Pita Samprasa, Majkla Čenga, Maliveja Vašingtona, Toda Martina, Džonatana Starka, Džarida Palmera, Dejvisa Vitona i Džefa Taranga.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

Pogledajte više