BIZARNE SCENE: Posle pobede u prvom kolu izjavio da mrzi šljaku, u drugom namerno napravio dve duple greške pa uradio ovo! (FOTO/VIDEO)

Novosti online 13. 04. 2022. u 18:59

GLAVNI pajac ATP tura Nik Kirjos ne učestvuje na mastersu u Monte Karlu, ali ima dostojnu zamenu.

FOTO: EPA

Teniser iz Kazahstana Aleksandar Bublik zagorčao je Stenu Vavrinki povratak na teren pošto je u prvom kolu savladao legendarnog Švajcarca, ali je posle tog meča šokirao ljubitelje tenisa izjavom kako mrzi šljaku i da se nada da narednih deset godina neće morati da igra na ovoj podlozi. Današnji meč drugog kola doneo je novi ispad 36. igrača sveta.

Bublik je imao 1:0 i 5:4 protiv 13. nosioca Pabla Karenja Buste i servirao je za pobedu, ali je dozvolio brejk posle čega su kola krenula nizbrdo.

Drugi set je izgubio u taj-brejku, a u trećem, odlučujućem, je sa dve uzastopne duple servis greške omogućio protivniku da povede sa 4:3 i tu je bio kraj - prišao je protivniku, rukovao se s njim i predao meč.

Bublik nije pokazivao znakove povrede, niti je tražio medicinsku pomoć ili pomoć trenera.  

Inače, Bublik je jedan od retkih tenisera na turu koji je javno stao u odbranu Nika kirjosa posle poslednjih ispada Australijanca.

- Nik privlači veliki broj navijača tenisu. Šta mislite, zašto su oni ovde? Da gledaju dva lika u odelima? Ovo je sport i treba da postoji neke emocije a oni nas silom trpaju u neke kaveze iz kojih ne možemo ni da govorimo - rekao je Bublik.

Karenjo Busta će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Aleksandra Zvereva i Federika Delbonisa.

Monte Karlo je jedini od tri mastersa na šljaci koji nedostaje Zverevu, pošto je Rim osvojio 2017, a Madrid 2018. i prošle godine.

BONUS VIDEO - Šou Đokovića, Nejmara i Veratija u Monte Karlu

 
Pogledajte više