ŠPANAC PREDVODNIK NOVE GENERACIJE: Budućnost je pred Alkarasom

Novosti online 14. 11. 2021. u 19:34

DUGO se već licitira ko će naslediti veliku četvorku "belog sporta", Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Endija Mareja...

FOTO: AP

U poslednje vreme najviše se priča o Karlosu Alkarasu, koji je trijumfovao na "Nekst gen" finalu u Milanu, pobedom nad Sebastijanom Kordom, 4:3(5), 4:2, 4:2.

Mladi Španac, koga porede sa zemljakom Nadalom, tako je potvrdio ogroman talenat i najavio da je pred njim još mnogo velikih pobeda.

- Osećaj je fantastičan. Pobeda na ovom turniru me je preplavila emocijama, mnogo mi ovo znači. Možda je početak finala bio malo nervozan, ali sam se smirio i potom zaigrao najbolje što mogu. Sjajno je godinu završiti na najbolji mogući način, igrati sjajne mečeve protiv odličnih igrača. Nema boljeg načina da se završi godina - obratio se medijima Alkaras posle podizanja pehara.

Španac je rekao da su mu se dopala neka pravila koja su na ovom turniru bila primenjena u vidu eksperimenta.

- Svidelo mi se to što smo mogli da pričamo sa trenerom. Ima i nekih koja mi se ne dopadaju, poput samo jednog minuta zagrevanja, nemate prosto dovoljno vremena za to - istakao je teniser iz Mursije.

Pogledajte više