PRIPALA MU ČAST: Ali Arslan brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u Tirani

Novosti online 27. 10. 2024. u 23:00

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Tirani imati jednog predstavnika, a Ali Arsalan će nastupiti u kategoriji do 72 kilograma.

Foto: Profimedia

Ali Arsalan predstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu u rvanju u neolimpijskim kategorijama, koje će biti održano od 28. do 31. oktobra u Tirani, saopšteno je iz Rvačkog saveza Srbije.

Ali Arsalan je u prethodne dve godine osvojio tri medalje na velikim takmičenjima. Arsalan je bio šampion sveta 2022. godine, a okitio se i bronzom na Svetskom prvenstvu prošle godine. Ima i bronzu sa šampionata Evrope iz 2022. godine.

- Ti rezultati koji je Arsalan beležio nesumnjivo ga svrstavaju u red favorita za odličje i na planteranom šampionatu u Albaniji - rekao je trener reprezentacije Srbije Vojislav Trajković.

Foto: Profimedia

I nastavio u tom duhu.

- Imali smo veoma opsežne pripreme. Dve nedelje smo proveli u Poreču, potom smo 10 dana trenirali u Zrenjaninu. Već sedam dana smo u Tirani, Ali je zdrav i mislim potpuno spreman za sve izazove koji ga očekuju i zato se s pravom nadamo vrhunskom dometu - rekao je Trajković.

On je naglasio da će konkurencija na Svetskom prvenstvu da bude žestoka.

- Ako je suditi po prijavnim listama, sve ono što vredi i ima kvalitet u ovoj kategoriji do 72 kilograma biće u Tirani i mnogi među njima ciljaće medalju. Upravo iz tog razloga, mnogo toga će zavisti i od samog žreba, ali verujemo da Arsalan može da ostvari dobar rezultat - rekao je Trajković.

Svetski šampionat u neolimpijskim kategorijama (do 55, 63, 72 i 82 kilograma) biće poslednje reprezentativno takmičenje u ovoj godini.

Najbolji srpski rvači u finišu sezone takmičiće se u svojim klubovima u Superligi i boriti se za titulu šampiona Srbije.

VONUS VIDEO SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

Pogledajte više