DA LI JE ON REALAN? Ovo je Aleksandar Rakić poručio posle UFC borbe protiv najbolje rangiranog borca na svetu

Novosti online 27. 10. 2024. u 16:54

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić nije uspeo u nameri da priredi veliko iznenađenje, ali - ne očajava.

FOTO: EPA

On je u UFC borbi koja je održana u noći između subote i nedelje izgubio od jednog od najboljih boraca u Ultimejt fajt šampionatu - Magomed Ankalaev je savladao Srbina, i to odlukom sudija.

Po završetku borbe, Rakić je poručio ovo putem Instagrama:

- Ponosan sam na podršku moje zemlje, mog dragog naroda! Sinoć sam imao takmičarsku borbu protiv prvoplasiranog momka na svetu, ponosan sam na svoje dostignuće; odluka je mogla da 'ode'na bilo koji način. Hvala mojoj porodici, prijateljima i timu! Odmaraću se nekoliko dana i vraćam se na posao.

Iako su mu podršku posle ove borbe pružili i Novak Đoković, i Nemanja Majdov i drugi srpski sportsti, na drugim društvenim mržama, poput "Iksa", nekadašnjeg Tvitera, bilo je i pozivanja na objektivnost.

Recimo:

- Ankalaev je bolji udarač, što se tiče ručne tehnike. Bukvalno je dominirao levim direktom, čini se da nije čak ni forsirao, nego je bacao onoliko koliko mu je bilo potrebno. Malo Rakićevih "high kick"-eva je prošlo, uglavnom mu je "čekirao" sve... Prepasivan je bio, ishod je realan.

Ili:

- Nije mogla da ide odluka nikako na bilo koju stranu. Mora da bude objektivniji.

Ili

- *** i ga, majstore, svi te volimo ali odluka nije mogla da ode na bilo koju stranu. Ako je to stvarno ono što misliš, a ne priča za javnost, onda i ti imaš problem kakav sigurno imaju oni koji su ti rekli da vodiš 2:0 pred treću, a to je ozbiljna odsečenost od realnosti.

A šta vi mislite, da li je Rakić bio realan kada je rekao da je konačna odluka sudija mogla da bude i kakva je bila, ali i da arbitri stvarno prevagnu na njegovu stranu?

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

Pogledajte više