VELIKI USPEH U KARIJERI: Jubilej Fernanda Alonsa u Meksiku (FOTO)

Novosti online 26. 10. 2024. u 07:50

Španski vozač Fernando Alonso postaće prvi vozač u istoriji Formule 1 koji se takmičio na 400 Grand Prik-a tokom trke u Meksiku ovog vikenda.

Foto: Profimedia

Vozač Aston Martina iza sebe ima bogatu karijeru, uprkos tome što ima 43 godine i dalje se ravnopravno takmičiti u sezoni Formule 1. 

Prema najavi Alonsa, on ne namerava da u skorije vreme okonča svoju karijeru, pogovoto što je sada u britanski tim stigao Endrijen Njui što najavljuje bolje dane za Aston Martin, koji bi mogao da se umeša u borbu za vrh poretka, pa čak i produžetak saradnje u sezonama 2025. i 2026. godine.

Alonso je debitovao u Formuli 1 2001. kao 19-godišnjak i od tada je postigao 32 pobede u trkama i 106 podijuma. Sa dva šampionata iza sebe, imao je veoma uspešnu karijeru.

Branio je boje nekih od najpoznatijih timova u sportu, uključujući osvajanje titule u Renou i vreme provedeno u Mekarenu i Ferariju.

- Trkaću se i u sezonama 2025. i 2026. godine. Tada ću videti kako se osećam i koliko sam motivisan. Razgovarao sam sa Lorensom (Strol) i sa Adrijanom (Njui) na kraju cemo zajedno odlučiti šta je dobro za tim - rekao je Alonso.

Za neverovatni jubilej Alonso je predstavio posebnu kacigu koju će nositi na Velikoj nagradi Meksika, a koja je u zlatnoj boji sa fotografijama najljepših trenutaka iz njegove karijere.

BONUS VIDEO SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

Pogledajte više