LEPE VESTI IZ BAHREINA Tanasković predvodi ISF do izbora u aprilu

Novosti online 25. 10. 2024. u 17:59

Bahrein je 21, 22. i 23. oktobra bio domaćin Skupštine Svetske federacije školskog sporta (ISF), na kojoj je učestvovalo 86 delegata, predstavnika država članica.

FOTO: ISF

Našu delegaciju predvodio je Željko Tanasković, proslavljeni odbojkaš, koji obavlja funkciju potpredsednika ISF. 

Delegat Srbije na skupštini bio je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport.

FOTO: ISF

Gosti na Kongresu bili su predstavnici TRK Zlatibor, Nikola Novaković (direktor) i Stefan Kuzeljević (rukovodilac prodaje), a sve zbog izbora Zlatibora za organizatora Školarijade 2025. Po završetku video prezentacije i izlaganja direktora Novakovića usledio je veliki aplauz delegata. 

Posla ostavke dosadašnjeg predsednika ISF Petrinke (privatni razlozi), članovi Izvršnog odbora su mu se zahvalili i izabrali su petočlanu Tranzitnu komisiju, koja će voditi svetsku federaciju do aprila 2025., kada će biti održana izborna Skupština ISF. Predsednik te komisije je naš Željko Tanasković.

FOTO: ISF


Donete su odluke i oko ostalih domaćina velikih takmičenja u 2025. i 2026. godini, usvojene su promene Statuta i godišnji budžet za 2024.  

Kongres je otvorio ministar prosvete Bahreina, dr Mubarak Juma. Usledila je Skupština koja je uz pauze trajala čak 6 sati, a njom je predsedavao Željko Tanasković.

FOTO: ISF

Ta tri dana je bilo zaista lepo videti, kako veliki broj predstavnika država prilazi i razgovara sa Tanaskovićem i podržava ga u daljim aktivnostima. Mala je Srbija, ali je i ovo jedan od pokazatelja koliko smo cenjeni u svetu sporta.

Srpsku delegaciju posetili su i predstavnici naše ambasade u Manami, glavnom gradu Bahreina, Tatjana Garčević (ambasador) i Mladen Mijatović (konzul). Tom prilikom su razgovarali oko promocije Srbije u ovoj dalekoj zemlji, a posebno turizma i sporta.

Pogledajte više