SPORTSKI ŠOK! Trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona proglasio bankrot - svi zaposleni mogu odmah da odu gde žele!

Novosti online 21. 10. 2024. u 13:30

Moderni sport i novac. Jedno bez drugog ne ide. A kada finansijski problemi baš narastu, onda i giganti nestaju. Upravo to se sa jednim od njih i desilo.

Foto: Profimedia

Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila je danas da je Bord direktora ženskog rukometnog kluba Vajpers proglasio stečaj, a igračice i zaposleni u norveškom timu slobodni su da pronađu novu sredinu.


Vajpers je osvojio Ligu šampiona 2021, 2022. i 2023. godine i njegov bankrot istinski je šok za ženski rukomet.


EHF je u saopštenju naveo da je tokom prošle nedelje bio u kontaktu sa čelnicima Vajpersa u vezi sa finansijskom situacijom u norveškom klubu.


Pomenuti gigant je sinoć saopštio da prestaje da se takmiči u norveškom prvenstvu, kao i u Ligi šampiona, pošto je rukovodstvo kluba odlučilo da proglasi bankrot.


"EHF sa žaljenjem prihvata odluku kluba da proglasi stečaj. Nadamo se da će u tom procesu Vajpers pronaći najbolje moguće rešenje za budućnost igračica i zaposlenih u klubu", navodi se u saopštenju EHF-a.


Norveški mediji prenose da će najverovatnije biti poništeni rezultati Vajpersa u svim takmičenjima.


"Učinili smo sve što smo mogli da očuvamo klub. Međutim, Upravni odbor je doneo zaključak da nema razloga da klub nastavi da radi", rekao je predsednik trostrukog uzastopnog evropskog klupsko prvaka u konkurenciji rukometašica Peter Gitmark.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pogledajte više