UPISALI PORAZ: Radnički nije mogao sa prvakom Evrope

Novosti online 15. 10. 2024. u 22:24

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su od Ferencvaroša rezultatom 12:5, u meču drugog kola grupe B Lige šampiona.

FOTO: Tanjug/AP

Strelci za Radnički: Drašović dvam Rašović, Vasić, Vićković a za Ferencvaroš: Mandić četiri, Vigvari tri, Argiropulos dva, Varga, Fekete i Vamoš po jedan.

U superiornom stilu, u svakom segmentu igre je najbolji tim Mađarske i Evrope prošao težak ispit. Radnički je imao katastrofalnog igrača više 17-2, Mađari nešti bolji 15-4 ali je odbrana Mađara diktirala igru i omogućila svom napadu a pre svega sjajnom Mandiću i Vigvariju da obezbede nedostižnu prednost.

Radnički je odlično počeo. U prvom napadu dodavanje Drašovića je realizovao Rašović a potom je Vasić iskoristio igrača više za 2:0 posle 90 sekundi. Trgli su se Mađari. Vigvari sa igračem više i Vamoš iz kontre za 2:2 posle nepuna tri minuta. Do kraja četvrtine su mreže mirovale a oba tima su propustila tri puta igrača više.

Odlične odbrane na obe strane su obeležile drugu četvrtinu. Noćna mora sa igračem više je trajala do gola Argiropulosa posle pet minuta za prvo vođstvo evropskog prvaka. Radnički nikako nije uspevao da napravi akciju za gol. Šuteve je zaustavljao odlični Sakonji ali je ogroman posao radio i mađarski blok.

Briljantni Mandić nije stao, iz peterca u prvom napadu završnog dela za treći gol i 9:3. Drašović je konačno postigao dva gola za Radnički za 10:5 ali je sve odavno bilo rešeno. Gosti su se za čas vratili u igru i zabeležili ubedljiv trijumf.

BONUS VIDEO Ognjen Dobrić nakon pobede Zvezde nad Baskonijom u drugom kolu Evrolige

Pogledajte više