''TRKA KROZ SRBIJU'' ZAVRŠENA MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA: Učesnici iz brojnih zemalja Evrope i sveta

Novosti online 14. 10. 2024. u 08:01

U POŽAREVCU je završena 63. Trka kroz Srbiju, a lovoriku pobednika poneo je Holanđanin Kvintan Veling.

Foto: Biciklistički savez Republike Srpske

Trka kroz Srbiju odvijala se u tri etape i to: Sombor- Novi Sad, Novi Sad- Zrenjanin i Zrenjanin- Požarevac.

Učesnici su došli iz Francuske, Velike Britanije, Holandije, Italije, Švedske, Švajcarske, Slovenije, Irske, Austrije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Tajlanda, Poljske, Ukrajine, Slovačke, Novog Zelanda, Eritreje i BiH.

Foto: Biciklistički savez Republike Srpske

 

Prvi čovek biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja istakao je da Srbija i Srpska nikada nisu bolje sarađivali, pre svega zahvaljujući predsednicima Vučiću i Dodiku, ali i svima onima koji svakodnevno čuvaju i grade tu saradnju kroz različite oblasti. Kao jedan od primera dobre saradnje izdvaja biciklističku trku Beograd Banjaluka, kao i trku kroz Srbiju, koja je startovala iz Istočnog Sarajeva dok je bio na čelu te trke. 

- Mi smo jedan narod, sa jednom verom i zajedničkim ciljem. Dokaz za našu bratsku ljubav nije niti jedan papir, već napor koji su uložili naši predsednici Dodik i Vučić da ta saradnja bude još čvršća i intenzivnija. To je rezultiralo organizacijom svesrpskog sabora i rušenjem svih granica između Srbije i Srpske - naglasio je Kuvalja.  

Foto: Biciklistički savez Republike Srpske

 

Predsednik biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić i predsednik saveza Vojvodine Ivan Arpaš navode da su veoma zadovoljni saradnjom sa kolegama iz Republike Srpske i najavljuju realizaciju brojnih zajedničkih projekata.

Trka kroz Srbiju krenula je iz Sombora u četvrtak.

BONUS VIDEO: JAKUB KACMAREK NAJBOLjI BICIKLISTA: Poljak dobitnik žute majice ''Včernjih novosti''

Pogledajte više