NIŠTA OD LIGE ŠAMPIONA: Odbojkaši Crvene zvezde eliminisani u drugom kolu kvalifikacija od ekipe Oriona

Novosti online 08. 10. 2024. u 21:25

Odbojkaši Crvene zvezde eliminisani su u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona jer su izgubili i u revanšu od holandskog Oriona rezultatom 3:0 po setovima 25:20, 25:20, 25:19.

FOTO: OSS

Pokušao je šampion Srbije da uhvati rezultatski priključak, ali je gost uspešno čuvao stečenu prednost i na kraju došao do prvog seta - 25:20.

Nešto slična slika iz prvog, bila je i u drugom setu. Gledali smo rezultatski egal, a onda je ponovo usledio pad u igri Zvezde što je odmah iskoristio Orion i ponovo uspeo da rezultatski pobegne crveno-belima.

Crvena zveda je u trećem set krenula na sve ili ništa. Uglavnom je vodio Orion ali crveno-beli nisu dozvoljavali da im Holanđani pobegnu na više od 2-3 poena prednosti.

Želeli su preokret, podigli su nivo igre, ali opet nije bilo dovoljno za preokret i osvajanje trećeg seta koji bi im dao vetar u leđa za nastavak duela.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Aleksandar Gmitrović sa 11 poena. U ekipi Oriona najbolji je bio Maksim Škredu sa 10 poena.

Šampion Srbije je izgubio i u revanš susretu, u prvom meču u Holandiji bilo je 3:0 za Orion (26:24, 25:20, 25:20). Crvena zvezda će takmičenje nastaviti u CEV kupu, gde će joj protivnik biti švajcarski Amrisvil.

Orion će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika dvomeča između Tirol Insbruka i zagrebačke Mladosti.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA! Veliki broj navijača bodri Zvezdu u Parizu

Pogledajte više