PONOVO NA MESTU USPEHA: Odbojkašice Srbije idu u ruke najtrofejnijeg trenera

Novosti online 07. 10. 2024. u 08:35

Pokušao je Odbojkaški savez Srbije sa italijanskim trenerima da napravi korak više u ženskoj reprezentativnoj odbojci, ali taj eksperiment nije dao očekivane rezultate.

FOTO: N. Skenderija

Zbog toga su odgovorni u srpskoj odbojci odlučili da naše odbojkašice vrate u ruke čoveka "koji ih zna u dušu“, Zorana Terzića.

Novi selektor odbojkašica Srbije biće Zoran Terzić. Tri godine pošto je napustio klupu iskusni strateg se vraća na mesto najvećih uspeha u trofejnoj karijeri, kako piše "Meridian sport“.

Podsetimo, Terzića je na klupi Srbije zamenio Danijele Santareli koji je Srbiju popeo na krov sveta, a potom dobio poziv koji se ne odbija i preuzeo Tursku. Njegovo mesto zauzeo je Đovani Gvideti, koji je posle kontinentalnog srebra doživeo neuspeh na Olimpijskim igrama u Parizu.

FOTO: N. Skenderija

Italijanu potom nije ponuđen produžetak saradnje, da bi se sa Terzićem, prema saznanjima beogradskog portala, postigao dogovor o saradnji na duži vremenski period.

Novi stari selektor odbojkašica Srbije osvojio je zlato i bronzu na Svetskom prvenstvu, tri zlata, dva srebra i bronzu na Evropskom prvenstvu, dok su na Olimpijskim igrama osvojene srebrna i bronzana medalja.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA: Majka naših vaterpolista Petra i Nikole Jakšića bodri Srbiju

Pogledajte više