TUGA! Nekadašnji reprezentativac Srbije preminuo u 40. godini

Novosti online 23. 09. 2024. u 08:20

SRPSKI sport je zavijen u crno.

Foto: Pixabay

Čaba Juhas, nekadašnji reprezentativac Srbije, preminuo je u 40. godini. Informaciju o njegovoj smrti javnosti je podelila Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF).

"Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je tragično preminuo nekadašnji najbolji igrač i vođa napada Dukes Novi Sad, Čaba Juhas. Iza njega su ostali supruga i troje dece. Sahrana će biti održana u Novoj Crnji, 5. oktobra u 11 časova, na groblju Maršala Tita 81.

Čaba Juhas, bivši kvoterbek Dukesa i reprezentacije Srbije, rođen je u Senti. Juhas je osim sportu bio posvećen i svom obrazovanju, diplomiravši kao inženjer elektrotehnike i računarstva. Njegova karijera bila je ispunjena značajnim uspesima, ali i brojnim izazovima, uključujući povrede koje su ga često udaljavale sa terena.

Svoju karijeru je započeo kao hvatač, ali je prekomandovan na poziciju kvoterbeka, gde je postao ključni igrač Dukesa. Pod njegovim vođstvom, tim iz Novog Sada beležio je brojne uspehe, a Juhas je važio za jednog od najboljih kvoterbekova u zemlji. Igrao je i u regionalnoj CEFL ligi, gde je svojim igrama osvajao poštovanje širom Balkana.

Jedan od najznačajnijih trenutaka njegove karijere bio je kada je 2007. godine projektovan kao prvi kvoterbek reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo grupe C u Austriji. Nažalost, povrede su ga sprečile da pokaže svoj puni potencijal, ali je ipak ostavio snažan utisak na sve koji su ga gledali.

Godine 2009. pretrpeo je tešku povredu noge koja ga je udaljila sa terena. Ipak, uprkos mnogim izazovima, vratio se američkom fudbalu 2010. godine, nastupajući za Spartance iz Subotice u Arena fudbal 7 na 7 ligi. Njegovo iskustvo i ljubav prema sportu činili su ga ne samo vrhunskim igračem, već i mentorom mlađim generacijama. Spartanci su ga dočekali kao pojačanje koje je unapredilo njihov tim, i iako su se borili sa neiskustvom, Juhasov doprinos bio je neprocenjiv.

Njegova posvećenost, hrabrost i neiscrpna energija obeležili su sve timove u kojima je igrao, a sećanje na njega nastaviće da živi kroz sve one koji su ga poznavali i voleli.

Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom izjavljuje duboko saučešće porodici Čaba Juhasa, njegovim prijateljima, kao i bivšim saigračima iz kluba američkog fudbala Dukes", navedeno je u saopštenju SAAF.

(SAAF)

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

Pogledajte više