ODBOJKAŠICE ZAVRŠAVAJU PRIPREME: Sremice slavile u Užicu

N. J. 16. 09. 2024. u 15:31

Proteklih dana Užice je u hali „Veliki park“ bilo domaćin ženskog odbojkaškog „Turnira šampiona“: slavila je ekipa Srema, dok su sastavi Crvene zvezde, Uba, Jedinstva iz Stare Pazove, Tenta i Jedinstva Užice, imali priliku za doterivanje forme, tri nedelje uoči početka nacionalnog prvenstva.

OK Jedinstvo

Turnir je imao poseban značaj za Užičane, jer se Jedinstvo ove godine ponovo takmiči u elitnoj konkurenciji i to sa novim – starim trenerom Darkom Zakočem na klupi. Dve decenije nakon što je stvorio najbolju sportsku generaciju u istoriji grada na Đetinji, osvojivši sa „Jedinstvom“ osam titula, Zakoč je ponovo pozdravio publiku u hali „Veliki park“.

Zakoč je posle „Jedinstva“ u dva navrata bio selektor reprezentacije, od 1996. do 2001. vodio je nacionalni sastav Jugoslavije, a od 2010. do 2012. selekciju Rumunije. Bio je šampion i sa beogradskim Poštarom, Partizan Vizurom, a u Rumuniji sa Konstancom i Albom. U Blažu je, posle osvojenih pet državnih titula i učešća u tri evropska finala proglašen za počasnog građanina.

- Završava se prvi deo priprema koji je temelj za sve ubuduće i sa ovim utakmicama imaćemo uvid do koje granice smo došli i šta je još neophodno da se uradi. Ovo je za našu mladu ekipu prilika da odmeri snage sa ekipama koje poslednjih godina čine krem srpske odbojke – naglasio je Zakoč.

Pogledajte više