HAOS NA TRCI FORMULE: Pjastri odneo trijumf posle velikog incidenta

Novosti online 15. 09. 2024. u 15:20

Velika nagrada Azerbejdžana završena je pobedom Meklarena za koji je trijmuf odneo Oskar Pjastri, ali je trku obeležio veliki incident koji je u velikoj meri uticao na ishod trke.

FOTO: Tanjug/AP

Odvezao je Australijanac sjajnu trku od početka do kraja i posle 51 kruga u Bakuu je zasluženo slavio ispred Šarla Leklera, vozača Ferarija, dok se na trećem mestu pobedničkog postolja našao Džordž Rasel u Mercedesu.

A, sve je izgledalo drugačije samo krug pre kraja. Ipak, tada se desio incident između Pereza i Sainsa, koji su bili jedan pored drugog, došlo je do kontakta, a obojica su zatim završila u ogradi pored staze. Srećom, bez ozbiljnijih posledica.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je četvrto mesto, peti je bio aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen iz Red Bula, a šestu poziciju osvojio je vozač Aston Martina Fernando Alonso.

Vozač Vilijamsa Aleksander Albon zauzeo je sedmo mesto, a osmi je bio njegov timski kolega Franko Kolapinto. Bodove su još osvojili Luis Hamilton iz Mercedesa i Oliver Berman, koji vozi za ekipu Has.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 313 bodova, dok je drugi Noris sa 254. Prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora preuzeo je Meklaren sa 476 bodova, dok je Red Bul drugi sa 456.

Sledeća trka na programu je već za sedam dana, kada će se voziti Veliku nagradu Singapura.

BONUS VIDEO: OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

Pogledajte više