UMRO JE U NAJGORIM MUKAMA! Zapalio devojku, olimpijku, a pet dana posle nje - i on je skončao

Novosti online 10. 09. 2024. u 19:50

Olimpijka iz Ugande Rebeka Čeptegej preminula je od zadobijenih povreda, nakon što ju je zapalio bivši dečko. Sada je i on, Dikson Ndiema Marangač, umro.

Foto: EPA

Stravičan napad dogodio se 1. septembra u kenijskom gradu Eldoret.

Posle svađe sa devojkom, njen pomenuti dečko je doneo kantu benzina, sačekao devojku na njenom imanju, a kada se ona vratila iz crkve sa ćerkama, polio ju je i zapalio pred očima te dve devojčice, od 9. i 11. godina.

Tom prilikom, nesrećna maratonka, koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Parizu, zadobila je teške opekotine na preko 80% tela, te je skončala.

A sada je umro i on.

Naime, odmah posle ove tragedije, u bolnicu je primljen i sam Dikson Nediema Marangač, jer je, kako je komandir lokalne policje saopštio, "i njega, tokom krivičnog dela, takođe zahvatila vatra, te je i on zadobio ozbiljne povrede".

Trećina njegovog tela je bila u izuzetno teškim opekotinama, pa ni njega lekari nisu uspeli da spasu. A lečili su ga na istom odeljenju intezivne nege, gde i Rebeku Čeptegej.

Ugandska atletičarka biće sahranjena u subotu uz vojne počasti, jer je bila članica Ugandskih narodnih odbrambenih snaga.

Podsetimo, Rebeka Čeltegej je nedavno na Olimpijskim igrama u Parizu zauzela 44. mesto na maratonu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pogledajte više