MMA TUGUJE: Preminuo čuveni borac, imao je samo 45 godina - živa je legenda borbi, ali i akter najneverovatnijeg meča! (VIDEO)

Novosti online 27. 08. 2024. u 17:09

Čuveni MMA borac Bendži Radah preminuo je u 45. godini života, javili su američki mediji.

SBC Revenge

Uzrok smrti za sada nije poznat, a mnogi ljubitelji borbi mešovitih borilačkih veština opraštaju se od Radaha na društvenim mrežama, podsećajući i na sjajne, ali i neverovatne detalje iz njegove karijere.


Ovaj MMA borac je karijeru započeo 2001. sa učinkom 15-1 u srednje-teškoj kategoriji, a jedini poraz doživeo je od budućeg UFC šampiona u lakoj kategoriji, Šoka Šerka, podseća "Avaz".


Radah se priključio UFC-u u maju 2002. i bio je deo drugog po redu Svetskog ekstremnog takmičenja u borbi u kavezu, kada je savladao Rojdena Demotu.

Najneverovatniji poraz doživeo je od Danija Lafavera, s kojim je meč navodno zakazao samo zbog toga što je Lafaver počeo da izlazi sa Radahovom bivšom devojkom.

Desila se tada senzacija - čovek koji se prvi put oprobao u MMA okršaju je u 55. sekundu nokautirao Bendžija Radaha, a onda se penzionisao sa učinkom 1:0.

Tokom karijere je Radah ukupno imao 29 borbi, a poslednja je bila u maju 2015. godine u okviru događaja Belator 137.  Bilo je to sedam godina nakon njegove, ispostavilo se, završne pobede, pa i ne čudi što je doživeo poraz od Bena Rejtra.


Pri odlasku u penziju, imao je učinak 21-7, uz jednu borbu koja se nije ni održala - rival se, prosto, nije pojavio u oktagonu.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

Pogledajte više