MILICA PONOS BANATSKOG KARAĐORĐEVA: "Velika je čast nositi dres sa nacionalnim grbom"

B. G. 16. 07. 2024. u 09:56

SEDAMNAESTOGODIŠNjA Milica Maljković iz Banatskog Karađorđeva, u opštini Žitište, sportski je ponos i dika sela u kojem živi i bavi se fudbalom od svoje desete godine. 

Privatna arhiva

Milica se, kao članica nacionalnog tima Srbije, trenutno nalazi u Litvaniji, na Evropskom šampionatu, gde naše devojke, reprezentacija U 19, igra u konkurenciji evropskih ženskih fudbalskih velesila, Španije, Nemačke, Francuske, Holandije, Engleske.

Fudbalerka koja pet godina unazad brani boje Spartaka iz Subotice, sa petnaest godina bila je jedna od najmlađih igračica koja je debitovala u Superligi Srbije za žene.

Vanserijski talenat i nadahnute partije u dresu Spartaka nisu prošli nezapaženo, pa je Milica standardna reprezentativka Srbije U17, ali osim nastupa sa svojim vršnjakinjama, igra i za dve godine stariju mladu reprezentaciju Srbije U 19.

- Velika je čast nositi dres sa nacionalnim grbom, specifično nadahnuće i adrenalin koji se rečima teško može opisati - kaže Milica, koja svaki slobodan trenutak provodi u rodnom Banatskom Karađorđevu.

Reprezentacija Srbije U 19 plasmanom na Evropski šampionat u Litvaniji ostvarila je najveći uspeh u istoriji ženskog fudbala u Srbiji.

Pogledajte više