NAJJAČI TIM ZA PARIZ: Selektor odbojkaša Igor Kolaković saopštio spisak igrača koji će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu

S. K. 09. 07. 2024. u 11:52

PRELOMIO je i selektor odbojkaša Igor Kolaković. Kormilar Srbije na Olimpijske igre vodiće najiskusnije igrače koji su poneli najveći teret u Ligi nacija, u kojoj je izvađena karta za Pariz.

Foto: Profimedia

Na spisku su: Vuk Todorović, Nikola Jovović (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić (korektori), Milorad Kapur (libero), Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić (primači). Rezerva je bloker Nemanja Mašulović. Iz ekipe koja je igrala VNL prekobrojan je najmlađi, libero Vukašin Ristić.

"Orlovi" su trenutno na pripremama u Vrnjačkoj Banji, a u Parizu u grupi A 28. jula (17.00) startuju protiv Francuske. U drugom kolu, 30. jula (17.00) igraju sa Slovenijom, a u trećem, 3. avgusta (21.00) sa Kanadom.

U B grupu su Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u C Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Prve dve selekcije iz svake grupe i dve najbolje trećeplasirane plasiraće se među osam. Tada će se formirati tabele (pobednici grupa od 1. do 3. mesta), drugoplasirani (od 4. do 6.) i dve trećeplasirane selekcije (7. i 8.) na osnovu koje će se odrediti četvrtfinalni parovi. Četvrtfinale je 5. avgusta, polufinale 7, meč za bronzu 9, a finale 10. avgusta.

Pogledajte više