"SPREMNI SMO ZA PARIZ": Veslači Srbije kreću na završne pripreme pred Olimpijske igre

Novosti online 08. 07. 2024. u 11:45

Srpski veslački tim za Olimpijske igre putuje na finalnu fazu priprema, koje će odraditi nedaleko od Pariza, sa željom da što spremnije dočeka početak borbe za medalje.

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Na konferenciji za medije u hotelu "Moskva" novinarima su se obratili članovi dubl skula Martin Mačković i Nikolaj Pimenov, koji će se takmičiti i u skifu, kao i Jovana Arsić i trener Nikola Stojić.

- Dosta smo dobro radili ovaj poslednji period. Iako smo se Nikolaj i ja tek kvalifikovali pre mesec i po dana, nismo se previše takmičili zajedno, ali ovih poslednjih mesec dana je bilo odlično. U dobroj smo formi, zdravi smo, zadovoljan sam kako ide čamac i spremni smo da se trkamo sa svima - rekao je Mačković.

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Pimenov je istakao važnost zdravlja i fokusa pred nastup na Olimpijskim igrama.

- Najbitnija stvar je da smo zdravi, fokusirani i da imamo jasan cilj. Čamac dobro ide, imamo dosta iskustva, trenirali smo zajedno celu zimu i verujem da smo spremni - poručio je Pimenov.

Arsićeva je naglasila da pripreme teku u najboljem redu, ali da su naredne dve nedelje ključne.

- Mislim da sam dobro radila u prethodnom periodu, a ove završne dve nedelje su poput šlaga na torti. Nadam se da će sve ići u najboljem redu i da ćemo uspeti sve da odradimo kako treba. Što se tiče ciljeva, to ostavljam isključivo za sebe, ali najbitnije je da ostvarimo ono što je meni i mom timu bitno i da ostanemo fokusirani do kraja - rekla je Arsićeva.

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Stojić je izrazio puno poverenje u veslače i uverenje da će pokazati maksimum na najvećoj svetskoj sportskoj sceni.

- Prvo bih želeo da čestitam sportistima koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre rezultatima koje su postizali ove i prošle godine. Znamo šta se sve dešavalo poslednjih meseci u Savezu i zato bih se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci, predsedniku Božidaru Maljkoviću, potpredsedniku Žarku Zečeviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom. Predstoji nam još 16 dana u Parizu gde ćemo obaviti završne pripreme i nadam se da ćemo biti spremni za najbolje što možemo da postignemo - rekao je Stojić.

BONUS VIDEO  VIDEO KOJI JE USREĆIO MALE FUDBALERE: Alesandro Del Pjero podržao malu školu fudbala iz Vranja

Pogledajte više