"OVO SU NAJTEŽI TRENUCI": Selektor Tucak objavio spisak za Pariz, otpao kapiten

Novosti online 08. 07. 2024. u 10:30

Uskoro počinju Olimpijske igre, a pažnja javnosti biće usmerena i na vaterpolo takmičenja. Među glavnim favoritima će biti, naravno, reprezentacija Hrvatske. Ali, u Pariz ide bez dugogodišnjeg kapitena.

Foto: Profimedia

Nakon Kupa Sardinije u Algeru, selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak odabrao je 13 igrača za odlazak na Olimpijske igre u Pariz, saopštio je Hrvatski vaterpolo savez.

Za Igre u francuskoj prestonici izabrani su: Marko Bijač, Toni Popadić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Rino Burić, Marko Žuvela, Matias Biljaka, Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Konstantin Harkov.

- Ovo su najteži trenuci za svakog trenera, pa i za mene. Doživljavam to prilično emotivno. Kao što sam rekao igračima, svih 18, odnosno petorica koji su ispali, da su završili na konačnom spisku ne bi bilo ništa manje zasluženo. Zahvaljujem se svim momcima na odličnom radu, a posebno bivšem kapitenu Ivanu Krapiću, kome je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala za sve što je dao hrvatskom vaterpolu - rekao je selektor Tucak nakon objavljivanja spiska igrača.

Foto: Profimedia

Pored trenera Tuka, štab "barakuda" u Parizu činiće i Jure Marelja, Renco Posinković i Pero Kuterovac kao pomoćni treneri, doktor Dinko Pivalica kao lekar, Damir Luketić kao fizioterapeut i Igor Pezelj kao video-analitičar. Podsetimo, na osnovu žreba grupa Olimpijskih igara u Parizu, Hrvatska je svrstana u Grupu A.

BONUS VIDEO VIDEO KOJI JE USREĆIO MALE FUDBALERE: Alesandro Del Pjero podržao malu školu fudbala iz Vranja

Pogledajte više