NAJJAČE KADA JE NAJVAŽNIJE: Odbojkašice osigurale srebro, a za zlato na EP do 22 godine u Lećeu bore se večeras sa domaćinom, Italijom

S. K. 06. 07. 2024. u 14:19

SREBRO je osigurano. Odbojkašice su sinoć posle velike borbe u polufinalu EP do 22 godine u italijanskom Lećeu savladale neugodne Turkinje sa 3:2 (25:20, 25:23, 20:25, 17:25, 15:10). Izabranice Marijane Boričić će se večeras (21.00) za titulu boriti sa Italijankama, koje su nadigrale Poljsku sa 3:1.

CEV (ilustracija)

- Svaka devojka je dala svoj doprinos u velikoj pobedi. Bilo je perioda uspona i padova, ali kada je trebalo pokrivale su jednu drugu i uradile veliki posao. Sjajno smo odigrali prva dva seta, zaustavili njihovu najbolju igračicu. U trećem setu je mislim došlo do pada energije i dozvolile smo da se razigraju turske primačice i da im prođe dosta lopti iz četvorke, što nisam očekivala. Ipak, najbitnije je da smo u petom setu bile na visini zadatka i da smo sve vreme praktično držale konce u svojim rukama - ističe za sajt OSS selektorka Srbije Marijana Boričić.

Ruku na srce i pre meča se znalo da će okršaj sa Turkinjama biti veoma neizvestan. Posle 2:0, razigrale su se rivalke i izjednačile na 2:2. Srećom, to nije poremtilo naše devojke.

- Jako teška utakmica, sa puno uspona i padova, mnogo grešaka, ali na kraju smo se radovale. Presudila je naša upornost, nismo odustajale ni kada smo izgubile treći i četvrti set. Jer, nije lako vratiti se kada ispustiti 2:0 u setovima. Ponosna sam na devojke - naglašava Branka Tica.

U našem timu najubojitija je bila Jovana Zelenović sa 20 poena, a pratile su je Ksenija Tomić sa 18 i Branka Tica sa 12.

- Mnogo sam ponosna na devojke, na ekipu. Nijednog trenutka nismo sumnjale da ćemo da pobedimo. Za reprezentaciju Turske igraju devojke koje igraju na svetskom nivou, u najboljim klubovima na svetu. Pokazale smo da možemo da se borimo sa njima, da ih pobedimo - ushićena je Ksenija Tomić.

Polufinale

Srbija - Turska 3:2

Italija - Poljska 3:1

SUBOTA

Za treće mesto

Turska - Poljska 17.30

FINALE

Italija - Srbije 21.00

Pogledajte više