KO ĆE SADA DA PLATI? Nemci nepravedno suspendovali Srbina, on dokazao da je nevin

Novosti online 27. 06. 2024. u 12:23

NIKOLA Portner je nevin! Ko će sada platiti za sraman potez nemačke rukometne federacije da suspenduje Srbina, koji nastupa za Švajcarsku?

Foto: Profimedia

Naime, čuvar mreže nemačkog šampiona Magdeburga Nikola Portner od naredne sezone će opet stajati na golu jer mu je ukinuta suspenzija zbog dopinga i pozitivnog nalaza na oba testa.

Osvajač dve Lige šampiona sa Monpeljeom 2018. i Magdeburgom 2023. godine je “pao” zbog metamfetamina. Bundesliga je saopštila da su količine ovog supstance u organizmu iskusnog golmana bile male, pa je verovatno došlo usled slučajne kontaminacije.

- Životni put i navike sportiste, a to su potvrdili i mnogi ljudi koji su ga poznavali, navodi na to da namerno konzumiranje doping supstance izgleda malo verovatno - saopštila je rukometna Bundesliga.

Foto: Profimedia

 

U njegovu odbranu sveodočio je saigrač, Norvežanin Kristijan O’Saliven koji mu je dobar prijatelj.

- Odlukom Bundeslige je potvrđeno da je naša procena bila tačna u slučaju Nikola Portnera. Drago nam je da možemo da počnemo novu sezonu s našim golmanskim tandemom Portnerom i Ernandezom - rekao je generalni direktor šampiona Evrope iz 2023. godine Mark Henrik Smit.

Inače Nikola Portner je rođen u Švajcarskoj, a njegov otac Zlatko Portner rođen je u Hrtkovcima kod Šapca i bio je deo kultnog tima Metaloplastike koji je dominirao u Evropi osamdesetih godina. Potom je igrao za Barselonu, a onda je otišao u Švajcarsku gde je i ostao i gde mu se rodio sin Nikola.

BONUS VIDEO: SRPSKI ŠOU: Evo šta su navijači Srbije pevali lepoj Nemici

Pogledajte više