KREĆE TRKA ZA VELIKU NAGRADU ŠPANIJE: Noris bolji od Verstapena, Alonso napravio pometnju na stazi

Novosti online 21. 06. 2024. u 15:35

Vozač Meklarena Lando Noris ostvario je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu pred 10. trku sezone Formule 1 u borbi za veliku nagradu Španije.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Britanac Noris je najbrži krug na “Katalunji” kompletirao prolaznim vremenom od 1:14,228 minuta i bio je brži od branioca titule Maksa Verstapena. Najbliži njihovom plasmanu bio je Karlos Sains junior u Ferariju.

Prvi trening u španskom Montmelu obeležila je vožnja između Norisa i Verstapena. Vozač Meklarena je izbio na čelnu poziciju negde na sredini treninga, pre nego što je istaknuta crvena zastavica, a Fernando Alonso je napravio pometnju na stazi pošto se njegov bolid rasuo.

Foto AP

Sainsu u stopu prati vozač Mercedesa Džordž Rasel, a sledili su ga Serhio Peres u bolidu Red bula i drugi vozač Meklarena Oskar Pjastri.

Luis Hamilton, višestruki šampion, našao se na sedmom mestu, ispred Estebana Okona u bolidu Alpina i Alonsa, dok je prvu desetoricu kompletirao vozač Vilijamsa Aleks Albon. 

Pred 10. trku u sezoni za veliku nagradu Španije nalazi se neprikosnoveni Maks Verstapen sa 194 boda, a u stopu ga prate Lekler sa 138 i Noris sa 131 bodom.

Drugi trening u Montmelu vozi se od 17 časova. Kvalifikacije su zakazane za 16 časova, dok Velika nagrada Španije počinje u nedelju u 15 časova.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

Pogledajte više